LE PETIT DORUVAEL

Le Petit Doruvael

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft Dhr. Ad Vlooswijk, zijn zoon Jirco Vlooswijk en collega’s uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Zuivel- en Zorgboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders.

Geheime procedure

Veel experimenten in de kaasstobbe waren nodig om tot deze rood-bacterie-kaas te komen. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt. Wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt een eerste klasse melk is en gepasteuriseerd wordt. Vervolgens zorgen speciale bacteriekweken, temperaturen en vochtigheidsgraden voor het gewenste productieproces. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas.

Boerenzacht

U herkent Le Petit Doruvael aan de opvallende rood-oranje kleur. Het jonge kaasje is smeuïg en zacht van smaak. Le Petit Doruvael is heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Het rood-bacterie-kaasje Le Petit Doruvael als winnaar

Deze werd door de publieksjury uitgeroepen als winnaar van streekproduct het Jaar 2004. De verkiezing vond plaats tijdens de ‘Kunsthal-Kookt’, het festival voor de echte smaak in de Rotterdamse Kunsthal. De verkiezing van het Streekproduct van het Jaar is een initiatief van de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). SPN ondersteund en stimuleert producenten bij de ontwikkeling en afzet van streekproducten.

Le Petit Doruvael als verrassend hapje

Het kaasje Le Petit Doruvael laat zich niet alleen gemakkelijk verwerken in een heerlijke salade maar is ook geschikt voor een raclette of een kaasfondue. Ook in combinatie met een zwartebessen chutney is een Le Petit Doruvael een verrassend hapje voor uw gasten.

Voor meer recepten: download hieronder

Salade met Doruvael – voorgerecht: ingrediënten:

  • 250 gram Doruvael
  • 12 cherrytomaatjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 200 eikenbladsla
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout

Bereiding:

Doruvael – zonder korst – in kleine stukjes snijden. Sla wassen en drogen, tomaten wassen en halveren. Meng de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout tot een vinaigrette. Verdeel de sla over de 4 borden en besprenkel deze met de vinaigrette. Leg daarop de blokjes Doruvael, de pijnboompitten en de Cherry tomaten.