DE KAASBOERDERIJ
Kaasboerderij Doruvael
Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft Jirco Vlooswijk en collega’s uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan Kaasboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders. 

Modern bedrijf 
Wij willen met de tijd meegaan. Onze 100 melkkoeien en nog eens veertig stuks jongvee geven ons bedrijf een levensvatbare basis. Verder dragen we het milieu, de natuur en het landschap een warm hart toe. We gebruiken zo min mogelijk kunstmest om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken. Ook zijn we lid van een agrarische natuurvereniging en doen we dus van alles voor de natuur. We beschermen weidevogels en planten bosjes op de hoekjes van de percelen, zodat allerlei dieren zich hierin kunnen vestigen. 
Aandacht voor dier en landschap 

Onze 100 koeien geven de beste melk als de dieren het in de wei en op de boerderij het naar hun zin hebben en dat proeft u terug in onze kaas en ons eigen rundvlees. De natuur ligt ons aan het hart, daarom beschermen we weidevogels en zorgen we voor bloeiende slootkanten. Ook zijn wij lid van de agrarische natuurvereniging. Op die manier dragen we ons steentje bij aan de leefbaarheid van het Groene Hart.
Rondleidingen

Bij onze winkel van Doruvael kunt u zelf ervaren wat nodig is om een goede kaas te maken. Tijdens de rondleiding op de boerderij laat Ad Vlooswijk jong en oud kennis maken met het weidevogelbeheer, de verzorging van de koeien en de kaasmakerij. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de winkel van Doruvael.

Ben jij nieuwsgierig naar het leven op de boerderij?
Wil jij weten hoe koeien worden gemolken door een robot en hoe kaas wordt gemaakt?

Wij bieden een rondleiding aan op onze kaasboerderij, een leuke activiteit voor jong en oud!


Een kaasproeverij met speciaal geselecteerde wijnen, een rondleiding met een glaasje melk of aansluitend een boerenlunch welke wordt geserveerd door de deelnemers van de zorgboerderij? Op maat kunnen wij u een mooie activiteit aanbieden.

Je kan contact opnemen met Patricia Vlooswijk: 06-24970360
voor de mogelijkheden op maat vanaf € 6,50 per persoon (vanaf 10 personen).