Home     Over Doruvael     Kaas maken     Landwinkel    
Specialiteiten     Recepten     Fietsen in de omgeving     Video    Contact
Specialiteiten

Le Petit Doruvael
Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft de familie Vlooswijk uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Kaas- en Zuivelboerderij Doruvael en betekent: Door Ruilverkaveling Van Elders.

Geheime procedure
Veel experimenten in de kaasstobbe waren nodig om tot deze rood-bacterie-kaas te komen. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt. Wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt een eerste klasse melk is. Vervolgens zorgen speciale bacteriekweken, temperaturen en vochtigheidsgraden voor het gewenste productieproces. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas.

Boerenzacht
U herkent Le Petit Doruvael aan de opvallende rood-oranje kleur. Het jonge kaasje is smeuïg en zacht van smaak. Le Petit Dooruvael is heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Het rood-bacterie-kaasje Le Petit Doruvael werd door de publieksjury uitgeroepen als winnaar van streekproduct het Jaar 2004. De verkiezing vond plaats tijdens de Kunsthal-Kookt, het festival voor de echte smaak in de Rotterdamse Kunsthal. De verkiezing van het Streekproduct van het Jaar is een initiatief van de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). SPN ondertseund en stimuleert producenten bij de ontwikkeling en afzet van streekproducten.